Recept: Zeeuws stoofpotje!

Marco’s Runderstoof van Zeeuws rund

Een heerlijk winters gerecht die je kunt combineren met verschillende side-dishes. Ga je voor healty, kook er wat witte rijst bij met bijvoorbeeld rode biet of maak er een Guilty pleasure van met dikke frieten. Voor deze laatste kan je het beste aardappelen uit Tholen gebruiken.

Recept runderstoof

  • 2,5 kilo Runderriplappen in blokjes van 3 x 3 centimeter, voor echt Zeeuwse vlees: Vleesboerderij Boot
  • 2 grote uien, grof gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijn gehakt
  • 7 blaadjes laurier 
  • 60 gram grove mosterd, bij voorkeur van John van Leeuwen
  • 1/2 liter kalfsjus
  • 1 flesje dubbel bier
  • 5 deciliter runder bouillon
  • 50 gram bloem
  • 1 deceliter olijfolie
  • Peper & zout naar eigen smaak

& Dan…

  1. Verhit een grote braadpan met daarin de olijfolie
  2. Bestrooi de riblappen royaal met peper en zout
  3. Doe de bloem erbij, goed mengen zodat alle stukjes vlees bedekt zijn
  4. Doe het vlees in de pan en braad deze aan tot hij mooi bruin is
  5. Schep het vlees uit de pan
  6. Zodra het vlees uit de pan is, doe je hier gelijk de uien en knoflook in en deze bak je 2 minuten op laag vuur
  7. Blus dit af met het bier en roer met een garde in de pak, ook over de bodem want dan weken de smaakvolle deeltjes los
  8. Doe het vlees terug in de pan en zet het vuur hoog
  9. Voeg in de pan de kalfsjus, bouillon, mosterd en laurierbladeren toe
  10. Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur op een laag pitje
  11. Laat het vlees 2,5 a 3 uur stoven en geniet!

Dit recept wordt je aangeboden door Brasserie Sailor’s Inn te Bruinisse.

Meer recepten voor deze heerlijke feestmaand?

Recept Christmas Eccles

Hollandse garnalen bruschetta  

Asian Carpaccio

Christmas Eccles 

Zeeuwse mosselen, zoals het hoort

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s