Marco’s Runderstoof van Zeeuws rund
Een heerlijk winters gerecht die je kunt combineren met verschillende side-dishes. Ga je voor healty, kook er wat witte rijst bij met bijvoorbeeld rode biet of maak er een Guilty pleasure van met dikke frieten. Voor deze laatste kan je het beste aardappelen uit Tholen gebruiken.
Recept runderstoof
- 2,5 kilo Runderriplappen in blokjes van 3 x 3 centimeter, voor echt Zeeuwse vlees: Vleesboerderij Boot
- 2 grote uien, grof gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijn gehakt
- 7 blaadjes laurier
- 60 gram grove mosterd, bij voorkeur van John van Leeuwen
- 1/2 liter kalfsjus
- 1 flesje dubbel bier
- 5 deciliter runder bouillon
- 50 gram bloem
- 1 deceliter olijfolie
- Peper & zout naar eigen smaak
& Dan…
- Verhit een grote braadpan met daarin de olijfolie
- Bestrooi de riblappen royaal met peper en zout
- Doe de bloem erbij, goed mengen zodat alle stukjes vlees bedekt zijn
- Doe het vlees in de pan en braad deze aan tot hij mooi bruin is
- Schep het vlees uit de pan
- Zodra het vlees uit de pan is, doe je hier gelijk de uien en knoflook in en deze bak je 2 minuten op laag vuur
- Blus dit af met het bier en roer met een garde in de pak, ook over de bodem want dan weken de smaakvolle deeltjes los
- Doe het vlees terug in de pan en zet het vuur hoog
- Voeg in de pan de kalfsjus, bouillon, mosterd en laurierbladeren toe
- Breng het geheel aan de kook en zet daarna het vuur op een laag pitje
- Laat het vlees 2,5 a 3 uur stoven en geniet!
Dit recept wordt je aangeboden door Brasserie Sailor’s Inn te Bruinisse.
Meer recepten voor deze heerlijke feestmaand?
