Dat was leuk! Afgelopen vrijdag mochten wij, in Brasserie Sailor’s Inn te Bruinisse, de lunch verzorgen voor de eerste Foodbloggerslunch van Zeker Zeeuws. De organisatie lag in handen van Karin Witkam van Zeker Zeeuws en Martine, onze enige echte Zeeuwse Foodie.
Apart volk
Apart volk wel die foodbloggers, je zou zeggen; deze houden van food dus gaan gelijk smullen van wat ze voorgeschoteld wordt. Niets is minder waar,
eerst moeten er natuurlijk foto’s worden gemaakt, met goede belichting en een mooie achtergrond. Met als resultaat dat ze van tafel lopen met hun borden om daar naar op zoek te gaan. Gelukkig hadden wij hier rekening mee gehouden, ikzelf behoor namelijk ook in de categorie apart volk, dus hebben we de borden goed opgewarmd.
Het aanwezige aparte volk: Salt & Orange, Zeeuwse Foodie, IndoRotterdammert, Heerlijke Happen, Priya Loves Food, GoodFoodFox, puur tafelen en last but not least vriendin Rachelle van de Zeeuwze.

Fotoverslag van de Zeker Zeeuwse gerechten
We trappen af met Zeelands trots: de platte oesters, geserveerd met drie soorten salsa’s met een glaasje Zeeuwse Bubbels van de Kleine Schorre. Gevolgd door heerlijke Zeeuwse mosseltjes gewokt a la de Chef daarbij schonken we een glas strakdroge Rivaner van de Kleine Schorre. Als hoofdgerecht stond er Zeeuws stoofvlees op het menu met dikke frieten van Thoolse aardappelen met Zeeuws bier genaamd Kapitein Rooijbosch. We sloten de middag af met een Zeeuws perentaartje en een verfrissend glas appelcider van de Plantage. Het stoofvlees kan je binnenkort ook thuis bereiden, het recept komt deze week online!
Zeeuwse Oesters Gewokte mosselen Zeeuws stoofpotje met rode biet Wentelteefjes met Frambozensorbet
Bedankt lieve mensen voor jullie komst, bedankt Martine en Karin voor de organisatie. Hopelijk tot een volgende keer in onze brasserie.
Liefs, Fleur
Een reactie op “Foodbloggerslunch met Zeker Zeeuwse producten”