Ciao Enologica 2018!

Allright, dat is nogal een tijdje geleden. Ik had en heb er eigenlijk geen tijd voor om deze blog up to date te houden. Wellicht is het dan verstandiger om ermee te stoppen, we weten tenslotte allemaal dat als je iets niet bij houdt dat het niet gaat werken. Omdat ik hier nog niet helemaal uit ben; stoppen of doorgaan, heb ik laatst zoiets tofs meegemaakt wat ik graag wil delen.

Enologica 2018

Te gave wijnbeurs in hartje Bologna, je weet wel waar die overheerlijke spaghetti Bolognese vandaan komt. Nu ik de originele heb geproefd (enkel gehakt en een beetje tomaat als saus) begrijp ik niet zo goed waarom we in Nederland er zoveel bij gooien maar goed, dat zal wel iets Hollands zijn. Back to Enologica in het Palazzo Re Enzo. Een wijnbeurs die wordt georganiseerd voor wijnboeren in de streek Emilia Romagna. Een streek met een aantal typische streekdruiven zoals de Pinot Letto, Albana en Ortrugo. Voor Maurice de Coninck, wijnimporteur en vriend, mocht ik naar deze beurs.

Openingsdiner

Na mijn wijntrip (was meer fun dan werk ;))  in Duitsland met moeders, tante Jan en zus Iris reisde ik de volgende dag af naar Bologna. Op de Airport stond de chauffeur mij op te wachten, gelijk werd mijn koffer uit mijn handen genomen en werd ik begeleid naar de auto. We stopten en kwamen aan bij een super de luxe vier sterren hotel in hartje Bologna. Hier had ik maar liefst 3 minuten de tijd om in te checken, om te kleden en naar het openingsdiner te wandelen. Gelukkig was ik op tijd. Een fijne ontvangst door Paola van Ennepiprogress die deze reis heeft georganiseerd. Gevolgd door een ontvangst van mijn tafelgenoten, de volgende landen waren present: Rusland, Canada, Polen, Denemarken, Italië en Nederland. Deze laatste was ik dus. We kregen een 4-gangen diner door Italiaanse sterrenchefs geserveerd met een lijst van maar liefst 150 verschillende wijnen waar we uit mochten kiezen. We hadden een eigen sommelier die de wijnen kwam uitschenken. Het was fantastisch.

Enologica 2018

De volgende ochtend werd ik om 11.00 uur verwacht om richting de wijnbeurs te gaan. Eenmaal aangekomen kregen we een wijnglas in een zakje voor rond onze hals. Notitie boekje bij de hand en gaan met die banaan. Dag 1 heb ik voornamelijk mousserende en witte wijnen geproefd. Voor Maurice ging ik op zoek naar arrangementwijnen. Dit zijn wijnen die toch wel een allemansvriend zijn maar wel met iets bijzonders. Dit bijzondere kan zijn in smaak maar bijvoorbeeld ook een te gekke druif waar nog niemand van gehoord heeft, dit alles natuurlijk voor een redelijke prijs. Tussen het proeven door volgde ik verschillende masterclasses zoals Wine & food parring. Topsport dit, aan het einde van de dag had ik wel 2 wijnen waarvan ik dacht, oke, hier kan Maus wat mee… Dit van de 52 wijnen die ik had geproefd. Het leukste van dit alles? Ik was niet eens dronken. Ik hoor je denken? Hoe dan?! Nou gewoon, alles uit tuffen.

The next day op zoek naar rood. Ik denk zomaar dat jullie binnenkort hier iets van kunnen proeven in Sailor’s Inn maar de geselecteerde wijnen moeten eerst door Maurice zijn keuring heen. SPANNEND.

3 weken geleden ben ik begonnen met het schrijven van deze blog, helaas geen tijd gehad om hem af te maken. Wel tijd gehad om erover na te denken wat ik wil met deze website. En we houden hem IN THE AIR! Met de belofte aan me, myself &nd I dat ik elke week 2 stukken ga tikken. De volgende gaat over een foodbloggers lunch die ik mag organiseren voor Brasserie Sailor’s Inn i.s.m. Zeker Zeeuws & Zeeuwse Foodie. Tot dan, CIAO!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s