Zo’n simpel gerecht, ik hou ervan! Deze bruschetta is heerlijk als voorgerecht of lunch. Van de week aten wij thuis deze topper (de bruschetta vervangen door salade) als bijgerecht bij onze kokkeltjes. Genoeg mogelijkheden dus met deze heerlijkheid. Oh en onze Chef verklapt de ingrediënten van zijn fantastische cocktailsaus! #jummievoordetummie
Wat hebben we nodig voor twee personen?
- 140 gram Hollandse garnalen, voor thuis haal ik deze zelf altijd bij de viswinkel BRU17 in Bruinisse
- Gedroogde tomaat, kan je ook kant en klaar kopen. Wij hebben gekozen voor mini trostomaatjes en deze zelf gedroogd.
- Stokbrood
- Knoflookolie
- Rucola, 12 blaadjes
- Puntpaprika
- Amandelen
- Botersla
- Cocktailsaus (recept cocktailsaus vind je onderaan), als je hem kant en klaar koopt adviseren wij deze lokale cocktailsaus.
- Arbequina olijfolie

Aan de slag!
- Snijd de puntpaprika’s zoals op de afbeelding bovenaan
- Snijd de amandelen fijn
- Snijd twee grove sneden van de stokbrood
- Besprenkel deze met knoflookolie en leg ze in de koekenpak
- Bak ze tot de bovenkant krokant is
- Leg de sneden op een bord
- Doe een klein beetje cocktailsaus op je broodjes
- Lepel de Hollandse garnalen erover
- Verdeel de rucola over de garnalen
- Maak op je bord drie druppels van cocktailsaus
- Garneer de druppels met de amandelen en gedroogde tomaat
- Leg je paprika erbij op het bord
- Als laatste sprenkel je over je garnalen een klein beetje Arbequina olijfolie
Dit gerecht als side dish serveren? Vergeet de broodjes en doe wat botersla in de kom, de rest is hetzelfde. Voor de vulling doe ik er altijd nog wat blokjes avocado doorheen, dan is het gelijk een vullend lunchgerecht.
Tips eigen cocktailsaus maken
Natuurlijk kan je zelf je mayo maken, dit gedeelte slaan we vandaag over. Het lekkerste cocktailsausrecept volgens onze Chef Marco:
All in the mix:
- 2 eetlepels mayo
- 2 eetlepels ketchup (Heinz)
- 1 eetlepel slagroom, ongeslagen
- Beetje paprikapoeder
- Beetje gembersiroop
- Theelepel Brandy
- Theelepel Sherry
#vrijdagreceptdagEteninBruinisse
Elke vrijdag posten wij een recept onder de noemer: #vrijdagreceptdageteninbruinisse. Heb je vragen over de recepten of producten die we bespreken of hulp bij het uitkiezen van de juiste wijn bij jouw gerecht? Mail mij: fleurproducties@mail.com en ik zal je vragen beantwoorden!
P.s. Volg jij ons al op Instagram & Facebook?
Een reactie op “Recept: Hollandse garnalen bruschetta”