Recept: Spinazie Borek

Favoriet van vriendlief dus madame moest in de leer bij haar schoonmoeder. Wat goed uitkomt aangezien de brasserie tot 1 februari gesloten is en ik dus geen hulp heb van Chef Marco. Even terug naar het gerecht, waar ik zelf natuurlijk ook fan van ben: mega gezond en echt lekker. Perfect voor de flexitariërs onder ons of de gewone vegetariërs. Trouwens voor iedereen want je kunt ook gehakt aan het recept toevoegen!

Wat hebben we nodig?

Recept voor 4 personen

  • 500 gram bladspinazie (bij voorkeur Turkse, daar zit net iets meer smaak aan)
  • 200 gram Feta of geitenkaas
  • Loempia vellen
  • 2 eieren
  • 2 uien
  • 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Peper & Zout
  • Naar wens 300 gram half om gehakt

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden
  2. Maak een papje van de eieren, olijfolie, yoghurt en wat peper en zout
  3. Was de spinazie goed en snijd deze fijn
  4. Snipper je ui
  5. Fruit je ui en voeg de spinazie toe in de pan, bak tot de spinazie beetgaar is
  6. Optioneel: bak je gehakt
  7. Vet de ovenschaal in (4 persoonsschaal)
  8. Leg de eerste laag loempia vellen in de schaal, aan de zijkanten hangen ze eroverheen ( zie filmpje)
  9. Smeer het papje over de vellen
  10. Leg nog een laag vellen neer, nu alleen in het midden
  11. Smeer het papje over de vellen
  12. Leg nog een laag vellen neer
  13. Leg nu de gebakken groenten op de laatste laag vellen
  14. Optioneel: leg er een laag tussen met gehakt
  15. Kruimel de kaas eroverheen
  16. Vouw de vellen van de eerste laag, die over de rand heen hangen, naar binnen toe. Maak de schaal eventueel dicht met nog een extra laag loempia vellen.
  17. Schuif de schaal in de oven voor 25 minuten
  18. Geniet van je maaltijd!

#vrijdagreceptdagEteninBruinisse

Elke vrijdag posten wij een recept onder de noemer: #vrijdagreceptdageteninbruinisse. Heb je vragen over de recepten of producten die we bespreken of hulp bij het uitkiezen van de juiste wijn bij jouw gerecht? Mail mij: fleurproducties@mail.com en ik zal je vragen beantwoorden!

P.s. Volg jij ons al op Instagram & Facebook?

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s