Chocolade truffels

Deze serveerden wij altijd bij de Friandises in restaurant de Etage. Op de een of andere manier, of alle gasten nu wel of geen koffie hadden besteld, de truffels waren op. De meisjes snoepten ervan. Een aantal van de meisjes kwamen vorig jaar nog op de zaak vragen naar het recept: ze kunnen de truffels niet missen. Vandaag voor iedereen op #vrijdagreceptdageteninbruinisse : De Chocolade truffels. 

Recept voor 25 Chocolade truffels, wat hebben we nodig?

  • 250 ml slagroom
  • 275 gram melkchocolade in stukjes
  • 40 gram ongezouten boter
  • Cacaopoeder

Bereiding Chocolade truffels

  1. Breng de room langzaam aan de kook
  2. Haal deze van het vuur en roer de chocolade erdoor tot het 1 emulsie wordt
  3. Herhaal dit met de roomboter
  4. Doe de emulsie in een bakje en laat deze 4 uur afkoelen in de koelkast
  5. Klaar op te rollen! Schep de truffels op een plateau met bakpapier, rol ze door de cacaopoeder en smullen maar!

Je kunt de truffels in de koelkast 10 dagen bewaren.

 

#vrijdagreceptdagEteninBruinisse

Elke vrijdag posten wij een recept onder de noemer: #vrijdagreceptdageteninbruinisse. Heb je vragen over de recepten of producten die we bespreken of hulp bij het uitkiezen van de juiste wijn bij jouw gerecht? Mail mij: fleurproducties@mail.com en ik zal je vragen beantwoorden!

P.s. Volg jij ons al op Instagram & Facebook?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s