2017, je was fijn

Een veelbewogen jaar, dat was je. Verhuisd naar Eindhoven, Oester & Soja Club opgericht, de tweede editie van het FL Festival, een Kreeftenkoningin, vergaderruimte gecreëerd in Sailor’s Inn, fantastische partijen mogen organiseren, de blog uitgebreid met #elkevrijdagreceptdag en leren skiën. Nee, ik heb het afgelopen jaar niet stilgezeten. Heerlijk. 

Je kan het meisje wel uit Zeeland halen maar Zeeland niet uit het meisje

Is een gezegde die ik altijd onzin vond. Afgelopen jaar is het tegendeel bewezen. Ik hou van de stad maar man wat is het fijn om Zeeland weer in te rijden. Die Zeeuwse lucht, ook zoiets waarvan ik dacht: mensen overdrijf niet zo. Nee, de Zeeuwse lucht is heerlijk. Dit heb ik voornamelijk gemerkt toen ik in Eindhoven op mijn kantoor zat ( de zolder in ons huis ) met buiten 32 graden. Zweet overal en benauwd; niet te doen. Richting de Kijkshop op zoek naar een fan. Een fan kopen en er dan thuis achter komen dat je hem nog in elkaar moet zetten: in die hitte. Verschrikkelijk. Man, wat verlangde ik naar die fijne Zeeuwse lucht.

De eer

Rachelle van de Blog de ZeeuwZe had er ook lucht van gekregen dat je het meisje wel uit Zeeland kan halen maar Zeeland niet uit het meisje. Een echte eer vond ik het dat ze mij wilde interviewen voor haar boek: Echte Zeeuwse meisjes. Een boek waarin nog maar is duidelijk wordt dat de etiketten die op Zeeuwse meisjes worden geplakt gewoonweg niet meer kloppen. #trotsezeeuw

22528166_1782895905056966_8367810187799306079_n
Fotoshoot voor het Echte Zeeuwse meisje

Het missen en extra genieten van…

Precies een jaar geleden maakten wij bekend dat restaurant Oester & Soja a la carte zou sluiten. Vaak krijg ik de vraag: mis je het niet, boven? Daar kan ik een volmondig ja op antwoorden. Natuurlijk mis ik het, de mooie verfijnde gerechten van Marco, de wijn-spijs combinaties maken waar de gasten van genoten en al helemaal het wekelijks terug zien van vaste gasten. Daarom geniet ik, en ik denk dat ik ook voor Marco mag spreken, extra van de Oester & Soja club avonden!

Gezellig
Eerste Oester & Soja clubavond

Yeah, ze is er dan! Een kreeftenkoningin

Zoals veel van jullie wel weten zijn wij lid van de Kring van de Oosterscheldekreeft. Een samenwerkingsverband tussen gerenommeerde restaurants die samen de Oosterscheldekreeft nationaal promoten. Dit jaar hadden we voor het eerst op de opening een ware Kreeftenkoningin: Olivia de Bree, dochter van Tanja en Bart de Bree (eigenaren Hostellerie Schuddebeurs). Meid, wat heb je het goed gedaan. Inmiddels hebben Stefan (mede-eigenaar Brasserie Maritime) en ik al de nieuwe Kreeftenkoningin gesproken en ik mag alvast verklappen: Ze heeft heeeeeel veel met deze fijne delicatesse.

Mosselgilde

Naast de Oosterscheldekreeft zetten wij ons ook in voor de Mossel. Alles voor de Zeeuwse producten… Afgelopen jaar hebben wij samen met 7 andere restaurateurs uit Bruinisse het Mosselgilde opgezet. Het Mosselgilde promoot Bruinisse als mosseldorp. Voor dit doel zijn we in augustus naar het mosselfeest in Utrecht afgereisd. In 2018 staat dit ook weer op de planning en wellicht vindt je ons op nog meer Foodfestivals!

Uitbreiding arrangementen

Nu dat ik niet meer zoveel op de vloer werk als voorheen heb ik een beetje tijd over. Wat doe je met die tijd? Juist ja, nieuwe producten ontwikkelen. Zo hebben we in het voorjaar een vergaderruimte gecreëerd, hebben we arrangementen met de zeilschool Aquavitesse, Hotel Bru, de Klipper Mathilda en kunnen wij jouw volledige bedrijfsfeest organiseren. Happy moment.

private dining

Het FL Festival

Niet zonder slag of stoot dit jaar. Nondeju. Heb je alles rond: Moest de naam van het festival veranderd worden. Deze mededeling kwam ook precies op het moment dat ik samen met mijn vriend een paar dagen was gaan zeilen. 1 dag voordat het hoogseizoen begon, de flyers en posters waren al gedrukt. Timing van lik me vestje. En toen?! Als een malle alles aangepast en we waren binnen een week weer back on track. Het FL Festival was geboren.

En toen.. (typt dit lachend) Een week voor het festival gaven ze weercijfer 3 op. Maandag een 3, dinsdag een 2, woensdag een 1. Snel alle parasols omgeruild voor tenten en toen was de dag daar: om half 2 brak het zonnetje door en wat was het gaaf! Anouk Smulders was om van te smullen on stage, de fantastische show van Magnifiek, de heerlijke hapjes, we hadden een Moet bar en als klap op de vuurpijl kwam The Fire (winnaars Holland got Talent 2017) optreden. Yes, we made it and we did it again!

IMG_6377
Smullen van Anouk Smulders on stage @ het FL Festival!

Meest uitdagende partij van 2017

Dat bij mij alles kan en alles mogelijk is, tot grote frustratie af en toe van mijn zus, is niet20861812_1391832810929889_6665666337042200528_o altijd even handig. In het hoogseizoen (gem. 250 personen per avond) had ik een partij aangenomen, uiteraard wel in overleg met de fam., van 85 personen op het drijvend terras. Deze 85 personen, extra naast een vol walterras en binnen, aten maar liefst 9-gangen. BAM! Als een parade geserveerd, dat dan weer wel. Man man, wat hebben we gerend met z’n allen. Bewees nog maar is dat het echt een pokken eind is van de keuken naar het drijvend terras. Dat ik op een gegeven moment dacht, krijg de rambam maar met 4 borden heen en weer, hop alle borden op een kar. Deze naar het terras rijden en daar uitserveren. Het was een geweldige avond. Nu ik dit schrijf lees ik het voor aan Marco en we zitten allebei een beetje versteld: WTF, hebben we dit echt geflikt? Nogmaals dank voor deze mooie opdracht Frank!

20935134_1391833947596442_2255915550872152794_o

Winterwonderland

Op de zaak sloten we het jaar af met Winterwonderland. De maanden november en december stonden in het teken van Winterwonderland en wat was het leuk! Vooral de eerste week: iedereen ging onder de glitters naar huis. Stefanie van Stickers enzo heeft ons geholpen om de brasserie om te toveren tot een waar Winterwonderland. Het was een succes en we gaan dit volgend jaar zeker herhalen, noteer het dus maar alvast in je agenda!

23130922_1464933873619782_411771019370458366_n

BEDANKT!

Met name het team wat afgelopen jaar heeft gerockt in onze brasserie, wat zijn we blij met jullie. Bedankt alle mensen die ervoor hebben gezorgd dat het FL Festival weer georganiseerd kon worden. Bedankt lieve gasten waar jullie vele bezoeken.

Bij deze wens ik jullie een fantastisch 2018 toe. Houdoe!

P.S. Wisten jullie al dat wij elke vrijdag een recept onthullen op deze blog? Onder de noemer: #vrijdagreceptdageteninbruinisse. Ik kan alvast onthullen dat we filmpjes gaan maken in Gambia voor de zomer. Een goede mise en place is het halve werk toch?

P.S. 2. Volg jij ons al op Instagram & Facebook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s