Recept: Asian Carpaccio

Is even wat anders dan die geijkte oude kaas, truffelmayo & uitgebakken spekjes op je carpaccio. Hierbij deel ik weer een fantastisch Aziatisch recept van Chef Marco Verspeten. Bij deze wil ik je alvast waarschuwen: Zodra je deze carpaccio geproefd hebt wil je nooit meer anders! Dat heb ik zelf maar naast mij ook onze vaste gasten in onze Brasserie Sailor’s Inn

Laten we snel beginnen!

Benodigdheden voor 4 personen:

  • Zout
  • Zwarte peper
  • 1 bosui, fijn gesneden
  • Cashewnoten gecarameliseerd 24 stuks
  • Krokante spek
  • Rundercarpaccio, 4 porties (koop je gesneden in de supermarkt)
  • Wasabipasta
  • Mayonaise
  • Soja creme
  • Steranijs 1 stuk
  • Kaneelstokje 1 cm
  • Maizena

Voorbereidingen

Wasabimayonaise

Meng 300 gram mayonaise met 3 gram wasabipasta en doe deze in een spuitzak.

Soja crème

Zet 2 dl soja op het vuur en voeg daar 1 steranijs & 1 cm kaneelstokje aan toe. Breng dit aan de kook en bind af met maizena. Laat de crème afkoelen en doe deze in je andere spuitzak.

Krokante spek

Deze koop je hier , vind je dit te prijzig? Je kunt eventueel ook knabbelspek gebruiken ipv de popcorn van varken. Je gerecht heeft wel net even die bite nodig.

Let’s do this!

  1. Leg de Carpaccio op de borden
  2. Doe er een snufje zout & peper op
  3. Spuit er 8 kleine dotjes wasabimayo op
  4. Spuit er 6 kleine dotjes soja crème op
  5. Strooi de krokante spek erover
  6. Strooi 6 gecarameliseerde Cashewnoten erop
  7. Strooi de bosui erover
  8. Geniet!

Vind je hem er verrukkelijk uitzien maar lijkt het je net wat te ingewikkeld dit zelf te bereiden? Deze carpaccio proef je in Brasserie Sailor’s Inn!

#vrijdagreceptdagEteninBruinisse

Elke vrijdag posten wij een recept onder de noemer: #vrijdagreceptdageteninbruinisse. Heb je vragen over de recepten of producten die we bespreken of hulp bij het uitkiezen van de juiste wijn bij jouw gerecht? Mail mij: fleurproducties@mail.com en ik zal je vragen beantwoorden!

P.s. Volg jij ons al op Instagram & Facebook?

3 reacties op ‘Recept: Asian Carpaccio

Laat een reactie achter op fleurverloo Reactie annuleren

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s