Winterse wijnen

Welke wijn drink je in de winter? De meeste zullen rode wijn antwoorden. Tuurlijk dat is zo maar welke rode wijn dan? En wie zegt er dat een volle witte wijn niet verrukkelijk is bij de open haard? Het belangrijkste van wijn drinken is dat je drinkt wat je lekker vindt. Oké, eerlijk is eerlijk, rosé is echt NOT done in de winter. Dus die laten we staan tot van de zomer (kan niet wachten!). Vorige week heb ik een wijnproeverij gehad bij Maurice van de ConinckWines & de volgende pareltjes kwamen aan bod. 

Fijne begeleider van je worst / pate plank Negroamaro

Gemaakt van de Negroamaro druif (ja, je leert hier nog is wat) die zich het beste ontwikkelt in Puglia Italie. Het fijne aan deze wijn is, is dat hij krachtig is en vol van smaak maar niet overdreven en laag in de tannines. Leuk detail: hij ziet er ook nog enig uit. Een fles waar je mee gezien wilt worden!

Bestel de Negroamaro

Lekkere wijn bij je biefstuk of tournedos

Wat een verrassing komt er uit deze fles zetten! Deze Spaanse Tempranillo is elegant en krachtig tegelijk, ik hou ervan. Daarnaast is hij ook nog is super betaalbaar, wat wilt een mens nog meer? Lees hier hoe je de perfecte steak bakt

Bestel deze Tempranillo

Subtiele, zachte rode wijn

Go Merlot! De druif die je als startend rode wijn drinken zeker kan waarderen. Soepel, zacht en vol rood fruit is de beste omschrijving van deze allemansvriend.

Go Merlot

Proeverij Winterse wijnen
Proeverij Winterse wijnen bij de ConinckWines

Winterse witte wijn met een vleugje hout

“Een symfonie van fruit met een finale van rondigheid” zijn Maurice zijn woorden over deze witte wijn. Wat ik ervan vind? Dit is de witte wijn die iedereen lekker vindt, je wordt er blij van op elk moment van de dag. Waarom in de winter? De tonen van vanille geven hem net dat extra’s wat je in de winter wilt proeven.

Chardonnay please

Geile wijn voor bij je kaasplank

Weingut Geil uit Duitsland doet het goed hier in Nederland. Waarschijnlijk omdat we het leuk vinden om “Geile wijn” uit te spreken maar natuurlijk ook omdat het gewoon een waanzinnig goed wijnhuis is. Deze wijn is gemaakt van de Sylvaner druif, welke bekend staat om zijn groene kruidigheid.

Geile wijn koop je hier!

P.s. Volg jij ons al op Instagram & Facebook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s