Marco’s Sojavinaigrette

Op brood, over pasta, op je tournedos, een lepel in je mond, maar vooral op Oesters! Oh, wat is dit toch een goddelijke combinatie: Marco, Chef & mede-eigenaar van Brasserie Sailor’s Inn,  zijn sojavinaigrette op oesters. Níet te doen. Dit gerecht is een perfecte amuse voor je kerstdiner met een glas Champagne. Nog nooit een “Foodgasm” gehad? Maak deze vinaigrette, lepel hem op je oesters en geniet!

Recept Sojavinaigrette

29 april 2015 De Etage-9722
Eten in Bruinisse: Oesters met Sojavinaigrette
  • Ui, in fijne blokjes gesneden
  • 2 eetlepels Soysaus Kikkoman
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • Mespunt suiker
  • Mespunt vers gemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels sesamolie

& Dan…

  1. Mix alle ingrediënten m.u.v. de olies
  2. Zodra het zout en de suiker zijn opgenomen in de emulsie voeg je de olies toe
  3. Mengen, lepel hem op je oesters en klaar is Kees.

29 april 2015 De Etage-9726
Waar kan je dit recept proeven?

Bij Brasserie Sailor’s Inn serveren ze dit gerecht. Het is tevens de standaard amuse van Oester & Soja Club.

Meer informatie over de verschillende soorten Zeeuwse oesters? Die lees je in dit artikel: Alle ins & outs over de Zeeuwse oester.

P.s. Volg jij ons al op Instagram & Facebook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s