Yes! Het seizoen is weer begonnen, we kunnen weer massaal genieten van de Bruse hangcultuur mosselen. Onze mosselen, in Brasserie Sailor’s Inn, komen van de blauwe tonnetjes die je ongetwijfeld een keer hebt gespot toen je richting Bruinisse reed met de auto. Ja, zo dichtbij zitten wij bij de bron. Want mosselen eet je vers.

Mosseldorp Bruinisse
Wij zijn niet de enige die trots en blij is op/met de mossel. Ons motto is; samenwerken maakt sterk. En om deze reden heeft Sailor’s Inn zich aangesloten bij het Mosselgilde Bruinisse. Samen met meerdere horecagelegenheden in Bruinisse, lokale mosselkwekers en -handelaren hebben wij de handen ineengeslagen om van Bruinisse het Mosseldorp van Nederland te maken. Spannend!
Mosselen eten in Brasserie Sailor’s Inn te Bruinisse
Omdat onze kaart een kleine Aziatische inslag heeft proef je bij ons de mosselen niet alleen natuur maar kan je ze als voorgerecht ook op Aziatische wijze uitproberen. Licht pittig gemaakt met chili, laos en tamarinde maar de heerlijke zilte mosselsmaak komt er subtiel doorheen. Als hoofdgerecht eet je bij ons mosselen zoals het hoort: gekookt in eigen vocht met alleen wat kruiden en groenten toegevoegd om ze om smaak te brengen.

Recept mosselen koken
Mosselen thuis koken? Appeltje eitje. Volg onderstaande stappen en geniet van een heerlijke mosselmaaltijd thuis!
- Koop mosselen bij Mosselhandel Bout te Bruinisse ( kwaliteit gegarandeerd! )
- Doe deze in een mosselpan met wat water
- Voeg aan de mosselpan een laurierblad, uienringen, wortel, prei, bleekselderij en peper toe
- Doe de dekstel op de pan en zet het vuur aan
- Zodra het vocht kookt gooi de de pan om, zodat de gekookte mosselen bovenaan komen en de dichte mosselen onderaan
- Breng het vocht nog een keer aan de kook
- Eet smakelijk!
Lekkkeerrr!!! Ik ben zelf een groot fan van mosselen en zit er altijd op te wachten tot het mosselseizoen weer begint. Familie van mij woont ook in Zeeland en hebben altijd verse mosselen. Zou me niet verbazen als ze hier vandaag komen!
LikeLike