Aziatische smaken in Sailor’s Inn

Mijn zwager is de beste kok van de wereld, voor mij dan. Want ik hou van schaal en

29 april 2015 De Etage-9744
Gewokte Bruse mosseltjes

schelpdieren met
een zogenaamde “Oosterse Touch”. Zoals bijvoorbeeld Bruse mosseltjes gewokt met tamarinde, de oester met sojavinaigrette of nu nieuw op de kaart: gambas gebakken in zwarte bonensaus. Marco weet precies welke soja hij voor welk gerecht moet gebruiken, hoe pittig het mag zijn zonder dat je in de fik staat en hij durft. Ik bedoel welke chef gooit er nu zoete cashewnoten op een Rundercarpaccio? Hij dus, lefgozer.

Het nieuwe Sailor’s Inn voelen, proeven en beleven

Vorige maand maakte wij bekend dat Oester & Soja en Sailor’s Inn 1 bedrijf is geworden. Dat brengt dus allemaal leuke dingen met zich mee: meer Aziatische gerechten op de menukaart (die carpaccio!!!), een uitgebreide wijnkaart (Yes, Played Guilty) en nu mag je ook lekker boven zitten. Genieten van dat fantastische uitzicht!

Het leukste van dit alles is, is dat wij veel hebben veranderd maar niet de prijzen. Voor een snelle hap zoals bijvoorbeeld een varkenshaas a €17,50 kun je ook in Sailor’s Inn terecht.

drijvend-terras
Uitzicht Brasserie Sailor’s Inn

Proef thuis zelf de smaken van Zeeuws met Oosters

Marco is niet zo van de recepten weggeven maar deze wilde hij wel met jullie delen. Een uniek recept: mesheft met sojavinaigrette.

Mesheften:

1 kg mesheften | Gesneden trustomaatje | Zwart sesamzaad

Steek de mesheften open en stapel deze dakpansgewijs (met het vlees van de mesheften naar boven) op een droge theedoek. Daarna ga je aan de slag met het recept van de sojavinaigrette.

Sojavinaigrette:

80 gram fijngesneden ui | 60 gram less salt soy sauce van Kikkoman | 20 gram water| 10 gram kristalsuiker | 2 gram keukenzout | 1 gram gemalen zwarte peper | 60 gram sojaolie |

50 gram sesamolie | 40 gram rijstazijn

Aan de slag

Meng het uitje, suiker, soy saus, water, azijn en peper samen in een kom tot alles is opgelost in 1 substantie. Voeg daarna al roerend de soja- en sesamolie toe.

Zorg dat de BBQ goed heet is en leg de mesheften met de schelp naar boven erop, 20 seconden is voldoende. Leg de mesheften op een bord, strooit er wat zwart sesamzaad overheen en 2 schij es van je tomaatje. Giet tot slot een beetje vinaigrette over de mesheften.

29-april-2015-de-etage-9706
Mesheften met gambas en sojavinaigrette van Marco Verspeten

Tip

Je kunt het gerecht ook uitbreiden met gamba’s zoals op de foto.

Heb je het gerecht zelf gemaakt thuis? Maak een foto, post deze op instagram, tag @brasseriesailorsinn en wie weet win je een leuke prijs!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s