Tips culinair Argentinië

Gisteren ben ik terug gekomen van een fantastische reis in Argentinië. Wat een ontzettend gastvrij en culinair land. Helaas is Argentinië veel te groot om alles in twee weken te bezoeken.. Mirja en ik zijn in Buenos Aires, Mendoza en Bariloche geweest. Mocht je naar 1 van deze plaatsen afreizen dan raad ik je zeker aan om deze culinaire plekken te bezoeken!

Buenos Aires

De beste steaks

Eet je in Gran Parrilla del Plata. Een restaurant gelegen in de wijk San Telmo. Het hotel waar wij verbleven, Patios de San Telmo (wat overigens ook de moeite waard is mocht je nog geen overnachting hebben) tipte dit restaurant. De eerste dag ben ik er gaan lunchen, voor de lunch had ik een pizza (Ja, ik weet het.. Maar ik was er toen nog niet van op de hoogte dat het restaurant een meester is in Steaks bereiden). De pizza was goed en de wijn heerlijk dus ik besloot om die avond er lekker uitgebreid te gaan eten. Leuk idee, maar het zat retevol. De volgende dag kwam Mirja aan, die al dik twee maanden aan het reizen was dus ik wilde haar verwennen met een uitgebreide lunch. Na een half uur wachten op onze tafel, met een glas mousserende wijn van het huis konden we aan tafel. Wat een fantastisch vlees!

De sappigste burger

Natuurlijk ook weer van dat Argentijnse vlees proef je in Burger Joint. Burger Joint heeft “restaurants” over de hele wereld en staat in veel lijsten betreft de beste hamburger van de wereld. Dit moesten wij is even gaan testen. En ja, hij was verrukkelijk. Burger Joint in Buenos Aires is gevestigd in Palermo, een gezellige wijk waar je in de avond ook leuk een drankje kan nuttigen op 1 van de vele terrassen.

Zin in sushi

Na al dat vlees hadden we zin in sushi. Deze aten we bij Shokudo. Zoeken was het wel.. Het restaurant zit op de eerste verdieping, je moet een trap op en op de bel drukken voordat je naar binnen kunt. Men spreekt hier geen Engels, maar thank god we have Google. We kregen een heerlijke amuse en het sushifeest kon beginnen. Wij kozen de California Maki, sushi gevuld met Langoustine en Kara-age kip. Heerlijk! Wat een klein nadeel is, is dat ze de sushi per 10 op de kaart hebben staan. Je kunt ook kiezen voor een mix  maar deze is vanaf 24 stukken sushi ( net iets teveel voor ons..).

Mendoza 

Hotel Club Tapiz

Hier verbleven Mirja en ik twee nachten, een hotel wat lid is van de Zuid-Amerikaanse club: The Best Boutique Hotels. Elke avond verzorgen ze hier voor de hotelgasten een wijnproeverij van hun eigen wijnen en als gast krijg je, als je wenst, een rondleiding over hun wijnhuis: Bodega Tapiz. Het hotel beschikt over een geweldig restaurant waar je ook kunt eten als je geen hotelgast bent. Wat dus veel locals doen. Je kunt hier ook heerlijk aan het zwembad tussen de wijnvelden bijkomen van je wijnproeverij ;).

Bodega Tapiz

Wat een wijnen! Vorig jaar had ik al het genoegen om met deze wijnen te werken in ons restaurant en Brasserie Sailor’s Inn te Bruinisse. Ook heb ik de Malbec van dit wijnhuis geschonken tijdens het Zeeuws diner voor de kamerleden dus er was al enige ervaring met de topkwaliteit van dit wijnhuis. Een rondleiding, wat zeker de moeite waard is kun je aanvragen bij Club Tapiz. Mijn favoriet rood is hier de Malbec en wit de Sauvignon Blanc. Deze laatste kan je binnenkort proeven in onze Brasserie Sailor’s Inn.

Olijfolie van Laur

Genoteerd op nummer 9 van Werelds beste olijfolies is het huis Laur. Hier kun je voor nog geen €3,00 al hun olijfolies en balsamico’s proeven. Topkwaliteit is het zeker, van zachte grassige olies tot smaakvolle pittige, ze maken het allemaal. Bij het huis hebben ze ook een prachtige winkel waar je van alles kunt kopen met olijfolie. Wij namen een flesje bodyserum mee om vervolgens te gaan bakken aan het zwembad.

img_5448

img_5442

Theehuis Tea and Company

En toen zaten we ineens in een hip theehuis middenin Mendoza. Het leuke is, is dat je het niet verwacht, op het platteland in zo’n hippe tent te komen. Bij Tea and Company kun je kiezen uit meer dan 20 verschillende soorten thee en Ice thee. Leuke vlotte meiden in de bediening, goede huisgemaakte ice thee en een gezonde lunch. Heerlijk, na al die wijn van de afgelopen dagen.. Wij konden er weer tegenaan!

img_5194

Zin in gezond

In dezelfde straat als Tea and Company zit restaurant El Mercadito. Een fijn koel terras wat romantisch aandoet met de verse bloemen op tafel. Wij aten hier een vegetarische pasta gemaakt van Courgette en dronken een frisse Sauvignon Blanc natuurlijk uit de Mendoza. Als je zin hebt in nog een drankje na het eten ga je naar de buurman: Barijho Beer Garden. Waar je geen Sangria moet bestellen (niet te drinken!) maar gewoon bier.

img_5214

Bariloche

Rond draaiend restaurant op een berg

Ohhh Bariloche, wat ben je mooi. Helaas is dit gebied iets minder culinair dan de andere plaatsen waar wij zijn geweest. Bariloche is het grootste wintersport gebied van Zuid-Amerika en je waant je dus ook meer in Oostenrijk dan in Argentinië. Maar wat Bariloche wel heeft zijn uitzichten. Uitzichten zoals je ze nog nooit hebt gezien. Als je met de kabelbaan naar boven gaat (7 km van San Carlos de Bariloche) kun je eten in een restaurant wat rond draait. Je weet niet wat je ziet!

img_5541
Uitzicht vanuit het “rond draaiende restaurant”

Bier met uitzichten

In Bariloche heb je geen wijn barren maar Cervecerías. Een van deze Cervecería is Blest. Met ruime keuze uit tapbier geniet je van smaakvolle hapjes en natuurlijk dat uitzicht, sorry maar Bariloche stikt gewoon van de prachtige uitzichten.

P.S. een cursus Spaans zou geen verkeerde keuze zijn mocht je naar Argentinië afreizen. Het is dat ik samen met m’n vriendin Mirja was, die net daarvoor een cursus Spaans had gevolgd in Colombia…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s