2016. Wauw.

Wauw. Dat is het woord wat bij mij opkomt als ik terug denk aan 2016. Hoogtepunten, wat een hoogtepunten. Maar deze zouden niet bestaan zonder een dieptepunt en die was er dan dus ook. Maar he, laten we het jaar niet te dramatisch beginnen. Gelukkig nieuwjaar trouwens ;-). Get on board and enjoy the ride. 

Kreeftenbrood ging viral!

Het zat al jaren in mijn hoofd en afgelopen jaar hebben we, Marco Verspeten, Marcel Spelt ( Bakkerij Spelt ) en ik het dan eindelijk uitgevoerd. Een brood ontwikkeld wat perfect past bij de ziltige smaak van onze befaamde Oosterscheldekreeft ( lees meer over deze Oosterscheldekreeft ). Ik hoor jullie al denken… Kreeft eet je toch met frieten? Ja, dat klopt maar dit was dan ook ontwikkeld voor bij het voorgerecht van ons kreeftenmenu. Match made in heaven en dat ging Viral!

 

Autoritten door Zeeland

Wat hebben we veel mogen organiseren in 2016 voor en in samenwerking met verschillende partijen. Blijkbaar is Bruinisse een hot startpunt voor een autorit, zo bleek uit de vele aanvragen die wij mochten ontvangen. Hoogtepunt: 78 BMW cabrio’s op het plein, wauw! Ja, weer zo’n wauw momentje. Het zag er gewoon cool uit. Laat me.

autorit
Autorit BMW door Zeeland, startpunt Jachthaven Bruinisse

Catering op een eiland? Doen we!

Dit jaar mochten we voor de tweede keer de zeilers van de Solvay Cup in de watten leggen. Omdat het vorig jaar zo’n succes was, waren er dit jaar 40 gasten meer. Leuk, en een uitdaging want 3 dagen 160 man fêteren is best een dingetje.

Dat ontbijt, diner en de feestavond was allemaal niet zo’n issue. Ik bedoel, dat kunnen we gewoon. Dit jaar hadden ze alleen een leuk nieuw idee. Een lunch op het Mosseleiland. Lucky me had ik net een zeiler aan de haak geslagen die Marco en mij inclusief de catering kon vervoeren naar de Mosselbank, het eiland voor de jachthaven. O, wat hebben we een lol gehad. En zoals je ziet.. We did it!

 

Geweldige recensies Oester & Soja

Over hoogtepunten gesproken. Nee, maar echt even serieus?! Een 8.2 in de PZC en een 8.4 in BNdeStem. En dan ook nog het jaar afsluiten met dit:

toppers
Oester & Soja behoort tot de toppers van Zeeland!

Do I need to say more?

Foodie sooooo Licious. 

Bij deze wil ik mijn excuses maken, over mijn blog gedrag van 2016. Het was schaars, ik weet het. En dit had alles te maken met het Foodielicious, Food & Lifestyle Festival. Waar ik voorheen naast mijn reguliere job een blog schreef heb ik dit jaar een heus festival georganiseerd.

Een festival met mijn passies. Leuke combi leek me dat. Food, niet zomaar Food, Food met een culinair tintje. Fashion, de mooiste merken kwamen voorbij op de catwalk. Fred van Leer was aanwezig. Vertier voor de kids en je kon ontzettend gave culinaire masterclasses volgen. Haha, terwijl ik dit type ben ik zelf nog steeds een beetje onder de indruk. Oh ja en er waren 1500 bezoekers.

Check de aftermovie van  Foodielicious!

 

#WINEWINEWINE

Wijntripjes zijn fijn. In 2016 heb ik er drie gemaakt. Eén was vier kilometer van mijn huis vandaan: de Kleine Schorre in Dreischor. Ik sta elke keer weer versteld van de kwaliteit van onze eigen Zeeuwse wijn. Nee maar echt. Als je hem nog niet geproefd hebt: het is zeker de moeite waard!

Italië was ook geweldig. Op uitnodiging van Daniel van Cavador ben ik afgereisd naar Veneto. Een prachtig wijngebied waar de famous Prosecco vandaan komt. Daan, nogmaals dank voor deze onvergetelijke trip! 

Het waren niet alleen wijntripjes dit jaar die over wijn gingen. Ik mocht, wat een eer, de wijnen uitzoeken voor het Zeeuws diner voor onze kamerleden in Nieuwspoort te Den Haag. Gaaf!

Ja, 2016 was een veelbewogen jaar. Op het dieptepunt kom ik later terug, want misschien kunnen we er nog een positieve draai aan geven. Nu ga ik eerst genieten van een welverdiende vakantie in Argentinië. Waar natuurlijk ook weer een beetje gewerkt wordt.. Ik bedoel, Holla Mendoza!

Hasta luego Señoritas y Señores

 

 

2 reacties op ‘2016. Wauw.

 1. Beste Fleur,Iris,Marco,
  Met interesse volgen we jullie vanuit Spanje, de drukte en familiezaken hebben ons weerhouden om jullie in zeeland te bezoeken.
  Ondanks dat we ver weg zitten,maken we bij elke Nl en Belgiesche klant reklame over ons geliefde restaurant in Nl.
  Jullie zijn een super team samen,geniet van je vakantie en wellicht tot binnenkort.
  Dieptepunten zijn erg zichtbaar als je heel het jaar op topniveau werkt,maar zeker weten dat jullie daar op de goede manier mee omgaan.

  Veel succes,

  Bennie & Monique Muizelaar

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s