De koningin van de groenten en de koning van de zee ontmoeten elkaar in Zeeland

Het vak leren

Fleur Hamert
Hi Hamert, hier ben ik!

17 jaar was ik, toen ik met de bus, trein daarna weer de bus en mijn hutkoffer richting Limboland vertrok. Bij Bergen op Zoom stapte mijn klasgenootje in, die ging het avontuur ook aan. Na een reis van 4 uur stonden we daar in Wellerlooi, voor de deur van Hostellerie de Hamert: klaar voor onze eerste serieuze stage.

Dat het echt serious business was voelde ik pas toen ik mijn “pakje” aan mocht. Een mooi mantelpakje met een bijpassende shawl, huidkleurige panty en zwarte ecco’s ( horeca schoenen waar je 12 uur op kan rond huppelen ). Mijn eerste werkdag weet ik nog goed, ik mocht alleen bestek poleren en na het diner helpen de tafels op dekken.

 

 

 

Het kind had haar passie gevonden

29-06-07 159
De leukste collega’s!

Na een aantal weken was mijn klasgenootje niet meer terug gekomen, die hield het voor gezien. Wat ik wel begrijp, het waren lange dagen, een strengere leermeester kon je niet krijgen ( als ik niet recht stond in het restaurant kreeg ik een tikje tegen m’n enkels. ) en het was gewoon keihard buffelen. Maar ik vond het leuk, leerde enorm veel en mocht binnen no-time gasten bedienen, met de gasten kletsen en gek doen met collega’s. Het kind had haar passie gevonden: gastvrouw zijn is het mooiste vak wat er is.

Na mijn stage bij Hostellerie de Hamert ben ik daarna nog 3 jaar komen helpen of zeg maar gewoon komen buffelen tijdens het Aspergeseizoen. Dat kwam perfect uit, want thuis ( bij mijn ouders in de zaak ) begon het seizoen pas in juli.

10 jaar later

Nu 10 jaar later heb ik mijn eigen restaurant ( samen met de familie.. ). Onlangs heb ik contact salade oosterscheldekreeftopgenomen met mijn voormalige werkgever Roger Smits voor een eventuele samenwerking. “Hoe zie je dat dan precies voor je?” reageerde Roger. Nu ja.. “De mooiste producten van ieders wereld samen laten komen in een menu?” We hebben het hier over de Asperge en de Oosterscheldekreeft. Zo gezegd, zo gedaan. Donderdag 16 juni komt het team van Hostellerie de Hamert richting Zeeland om samen met Marco een uniek 4-gangen asperge & Oosterscheldekreeft menu te bereiden.

Wie, wat, waar?

4-gangen asperge & Oosterscheldekreeft menu € 65,00 p.p.

Donderdag 16 juni in restaurant Oester & Soja, inloop vanaf 18.30 uur.

Zondag 19 juni in Hostellerie de Hamert, inloop vanaf 16.00 uur.

Menu donderdag 16 juni in Restaurant Oester & Soja

Marbre van Lam
Rilette van eend en ganzenlever | Ziltige asperges | Jelly van piccalilly
-*-
Gestoomde Heilbot
Tandoori | Gestoomde asperges | Zuring
-*-
Oosterscheldekreeft
BBQ | Asperges
-*-
Zoet dessert

Menu zondag 19 juni in Hostellerie de Hamert

Oosterscheldekreeft

Salade | Witte & groene asperges | Rode curie | Kwartelei

-*-

Oosterscheldekreeft

Bouillon van geroosterde sinaasappel | Citroengras, combi en chillies | Witte asperges

-*-

Asperges zoals het hoort

-*-

Zoet dessert

Wil jij hier bij zijn? Dat kan! Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar. Als je 16 juni wilt aanschuiven in Oester & Soja reserveer je bij Oester & Soja t. 0111-484248. Kom je liever richting de Hamert? Waar je ook kunt overnachten? Dan reserveer je bij de Hamert t. 077 4-731260

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s