Drijvend terras: publieksfavoriet of onding?

Drijvend terras: onding of publieksfavoriet?

Elk jaar is het weer spannend tijdens de familievergadering. Dan moet ik het drijvend terras noemen. Ik wil en durf er niet zo goed over te beginnen, want ik weet al wat ik naar mijn hoofd geslingerd krijg: “Dat onding! Die kunnen we beter loskoppelen en weg laten drijven.”

Maar het is er nu eenmaal en we moeten het beste ervan maken. Zeker omdat het publiek ervan houdt. Hieronder leg ik een stukje ondernemen bloot
dat gepaard gaat met meningsverschillen en gastvrijheid. Dit laatste is de reden dat het onding er overigens nog ligt.

Drijvend terras

drijvend terras begin
Drijvend terras te Bruinisse het eerste jaar

Ons drijvend terras, of in de volksmond ’t vlot’, is een plateau dat drijft in het water waar je oploopt door middel van een steiger. Op de foto zie je het drijvend terras. Dan weet je waar we het over hebben.

 

 

 

DRINK & FINGERFOOD TERRACE

Dit concept hebben we de eerste twee jaar geprobeerd op ons drijvend terras. Waarom alleen fingerfood en niet de hele kaart? Dat is eigenlijk heel simpel. Wij hebben op ons

feestje drijvend terras
Feestjes drijvend terras te Bruinisse

walterras 120 stoelen staan. Ons walterras is verdeeld in drie delen, waarvan het eerste deel zo’n 30 meter verwijderd is van het achterste deel. Wat dus inhoudt dat als je ‘maar’ 6 tafels hebt zitten, verspreid over die drie terrassen (Ja, je doet ze allemaal open want je wilt gastvrij zijn naar je gasten toe. Als ze ergens willen plaats nemen zeg je gewoon liever niet: dat stuk bedienen we niet) je al twee mensen in de bediening nodig hebt. Want je wilt dat de gasten goed geholpen worden. Dan heb je nog een drijvend terras. Als we daar ook eten zouden serveren ( wat 40 meter lopen is vanaf de keuken ) heb je al 3 man nodig. Als het hele spul overal vol zit is er geen probleem maar helaas is dit geen realiteit. Keuze dus gemaakt: alleen drinks & fingerfood op dat ding ’t vlot.

 

AMERICAN DINER

Seizoen 3 is aangebroken. We hebben veel feedback gehad van gasten dat ze niet konden

american diner drijvend terras
American diner drijvend terras te Bruinisse

dineren op het drijvend terras. Dat is ons niet in de koude kleren gaan zitten, want het draait uiteindelijk om de gast. Daar hebben we dus wat op verzonnen: de Amercian Diner. Een buitenkeukentje geplaatst, placemats laten printen met Marilyn Monroe, leuke Amerikaanse schilderijen opgehangen en een simpele kaart: burgers en krokante kip. Als het mooi weer was liep dit eigenlijk best aardig maar helaas kregen we deze zomer te maken met veel regen en hebben we dus een grote investering gemaakt die we niet terug mochten verdienen. Als je zo’n diner plaatst neem je daar ook extra personeel voor aan. De service moet ook daar goed zijn.

DAN TOCH MAAR ALLES EROP

Trouwen drijvend terras
Bruiloft op het drijvend terras te Bruinisse

Tjah… Dan toch maar alles erop overdag en ’s-avonds de boel dichtgooien. Je moet je voorstellen dat wij in de zomer 40 man personeel hebben rondhobbelen waarvan slechts 5 fulltime. De rest zijn seizoenskrachten. Zelf geef je leiding op de vloer waar diner wordt gedraaid. Dit gaat ook niet anders want je draait met gemak 250 couverts op een avond, met uitschieters naar 350. Omdat we geen oog hebben op het drijvend terras (qua leiding geven) en toch goede service willen verlenen hebben we besloten om alleen lunch te draaien op het drijvend terras. Helaas, vanwege de afstand van de keuken kwamen de uitsmijters bijna koud op tafel.

EN NU?

Haha ja, en nu? Als ondernemer in hart en nieren gaan we gewoon weer wat anders proberen. Dit seizoen kan je heerlijk relaxen op 1 van de strandstoelen of op de zachte loungebanken en genieten van een drankje en een hapje in de zon. We hebben er dus een Loungeterras van gemaakt. Ideaal voor een klein hapje en een ijskoud drankje. Voor de lunch of het diner? Schuif je lekker aan op ons terras aan wal. Oh en je kan het terras ook afhuren voor een feestje of een borrel. Dat verzorgen wij met liefde voor u op ons onding. Toevallig vandaag een aanvraag voor een bootdoop binnen gekregen via de mail. Hoe gaaf is dat? Je legt je boot aan het drijvend terras en bent gelijk op je partylocatie!

Wij wensen jullie veel zonuren op ons drijvend terras!

IMG_3316
Team Sailor’s Inn heet jullie welkom!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s