Cool! We hebben een ”kreeftenbrood” ontwikkeld samen met bakkerij Spelt!

Hoe kom je erop?

Tijdens de proeverij van de kreeftenwijn (een wijn die het beste bij kreeft past en die wij samen met de andere leden van de kring van de Oosterscheldekreeft schenken tijdens het kreeftenseizoen) een paar maanden geleden bedacht ik: “Eigenlijk moeten we bij ons kreeftenmenu ook een bijpassend brood hebben, dan is het helemaal compleet!”

Dolenthousiast ging ik naar Marco met het idee en hij nam gelijk contact op met Marcel Spelt, onze broodleverancier die bekend staat om zijn Pain de Mer-lijn. Marcel had gelijk wat ideeën, want zo is Marcel. Je geeft hem een gedachte en hij is gelijk aan het bedenken wat hij met zijn brood kan doen. Hij nodigde ons direct uit in zijn bakkerij om aan de slag te gaan.

Aan de slag

IMG_2613
Het proefbrood

Toen Marco en ik aankwamen in de bakkerij had Marcel al een brood voor ons klaarliggen. “Proef maar!” zei hij. Het was een brood gemaakt met Oosterscheldewater en zeesla. De smaak was goed maar het brood miste nog wat. Hoe kunnen we dat zilte nog meer terug laten komen in het brood? Met algen misschien? Laten we dat proberen. Zo gezegd zo gedaan en er kwam een heerlijk brood uit.

De looks van het brood

IMG_2918
De keuze is reuze

Het moet er natuurlijk ook gelikt uit zien. Marcel nam me mee naar zijn afdeling broodvormen en we kozen voor een casinovorm, maar dat is eigenlijk te groot. “Dan vullen we hem toch gewoon maar voor de helft?” opperde Marcel. “En dan knippen we hem in zodat je de golven van de zee erin terug ziet. Oh en als we er dan roggebloem overheen strooien dan wordt de bovenkant wit en dan lijkt het echt net de zee.” Heerlijk, zo’n enthousiast persoon.

Supergezond brood

Een fijn detail voor alle healthfreaks onder ons: het kreeftenbrood is ook nog is super gezond! Algen zitten namelijk vol met eiwitten en jodium (die je metabolisme activeren en de vetverbranding verhogen). De zeesla (een zeewiersoort uit de Oosterschelde) bestaat uit ontzettend veel mineralen, naast jodium ook calcium (goed voor je botten en gebit) en ijzer wat goed is voor je weerstand.

Waar kan je het brood proeven?

Kreeft
Kreeft van de BBQ in restaurant Oester & Soja te Bruinisse

Vrijdag 1 april wordt het brood gelanceerd in Restaurant Oester & Soja tijdens het ‘Oester, soja & friends dinner’. Vanaf 2 april serveren wij het kreeftenbrood bij ons kreeftenmenu. Het kreeftenbrood is ook beschikbaar gesteld aan de leden van de Kring van de Oosterscheldekreeft.

 

 

 

IMG_3017
Het kreeftenbrood ( foto gemaakt op het terras van restaurant Oester & Soja te Bruinisse )

2 reacties op ‘Cool! We hebben een ”kreeftenbrood” ontwikkeld samen met bakkerij Spelt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s