Oesters vissen
05.30 uur het wekkertje.. Dit zijn geen tijden voor een horecakind! Om 06.45 uur stond ik klaar bij Mosselhandel Bout, vandaag gaan we oesters vissen!
We, Martin (mede-eigenaar Mosselhandel Bout), Henk, Stoffel (vissers) en ik, stappen aan boord van de BRU 49
en varen het Grevelingenmeer op richting 1 van de percelen van Mosselhandel Bout. Mosselhandel Bout beschikt over 4 van de ongeveer 110 percelen a 5 hectare op het Grevelingenmeer. Op het perceel waar we vandaag gaan vissen zitten 3-jarige platte oesters, deze hebben de maat van 3 tot 5 nullen. Klik hier voor meer informatie over de Zeeuwse oester.
Hoe dit vissen precies in zijn werk gaat zie je op onderstaand filmpje!
Nog even in stappen..
- de korren slepen over het perceel en worden ophoog gehaald
De korren worden geleegd in de trechter - de korren worden geleegd in de trechter aan boord
- vanuit de trechter gaan de oesters de opvoerband op
- aan het einde van de band komen ze in de schudmachine, deze schud de te kleine oesters eruit, de te kleine oesters komen terecht in de “afvalbak” die weer geleegd wordt op het perceel
- zodra de oesters de schudmachine hebben doorstaan komen ze op de lopende band waar ze met de hand gelijk worden gesorteerd. Op een perceel zitten zowel de creuses als de platte oesters, deze worden gelijk gesorteerd op soort en op maat.
Oesters eten in Bruinisse, Zeeland

Deze heerlijke verse, zilte oesters eet je in Restaurant Oester & Soja te Bruinisse, Zeeland. In restaurant Oester & Soja hebben ze elk seizoen verschillende oesters en verschillende oester bereidingen. Hier kun je zien welke oesters ze op dit moment serveren.
Website restaurant Oester & Soja te Bruinisse