2015. Wat een rollercoaster!

2015 was heavy shit.

Evenementen waar je u tegen zegt, van ‘De Etage ‘ naar ‘ Oester & Soja ‘,

IMG_8328
Keukenbonnen Fashionday

de Fashionday ‘s, de opening van het kreeftenseizoen en bruiloften. Natuurlijk brengt ook het volgen van een sake-cursus, het aannemen van nieuw personeel en het dagelijks werken met familie de nodige uitdagingen met zich mee. Ja, 2015 was heavy shit. Maar stiekem heb ik ontzettend van je genoten en vooral heel veel van je mogen leren.

Nog 1 dag werken en dan 
hebben we ( Marco, Iris & ik ) na 48 weken achter elkaar te hebben gewerkt vakantie. Dat doen we zelf hoor.   We zijn niet zielig maar het klinkt wel stoer toch?! Vanochtend heb ik op mijn iPhone alvast de weerberichten opgezocht  van de plaatsen waar ik naartoe ga op vakantie : 33 graden ! Nog even wachten, maar ik kom eraan!

DE ROLLERCOASTER

Wij wisten natuurlijk al vanaf begin 2015 dat we boven een nieuw

29 april 2015 De Etage-9744
Zeeuwse geeltjes gewokt met kokos, Spaanse peper en Thaise basilicum

conceptgingen voeren. Frisser, hipper en nu echt eens iets doen met die unieke kookstijl van Marco. Dat Zeeuws met Aziatisch, die smaakexplosies en dan vooral elke keer weer versteld staan dat je in elk gerecht het zilte van de Zeeuwse producten terug proeft! Ok, ik dwaal af.

 

 

Een nieuw concept dus, daar komt veel bij kijken

Het zat allemaal zo in mijn hoofd. Voor mijn gevoel kon ik binnen een maand alles geregeld hebben. Ben verder niet optimistisch hoor. Elke keer verbaas ik me weer hoeveel werk het allemaal is als je alles wilt uitwerken wat in je hoofd zit. Maar ik ging ervoor, trok Marco en de rest van de familie op de kar en samen hebben we Oester & Soja tot een paradijsje gemaakt.

IMG_7987
Tekeningen Oester & Soja
IMG_0371
Nu nog uitvoeren…

 

 

 

 

 

 

 

Bruiloften

Vier bruiloften hebben we dit jaar mogen organiseren. Heerlijk, dat gevoel
als het bruidspaar tevreden naar huis gaat.

Wat doen wij om jouw dag tot de mooiste te maken?

We helpen je met de organisatie: van de bloemen tot de give away. En natuurlijk alles wat er aan eten en drinken georganiseerd moet worden. Eigenlijk gewoon alles wat een weddingplanner ook doet – behalve de kleding – kunnen wij organiseren. Goh, hier zou ik eens een blog over moeten schrijven. Die komt er dus zeker in 2016!

Het leukste moment afgelopen jaar op een bruiloft hier in de zaak?

Dat was toch wel dat ik de meiden van de bediening de dansvloer op heb getrokken om het feestje een beetje los te krijgen. Met als gevolgd dat de gasten gezellig mee gingen dansen. Ik bedoel, die DJ is er toch niet voor niets?

 

 

Evenementen waar je u tegen zegt

Feestje
40 mijl van Bru, het gezelligste feestje op de haven

Ja, we organiseren nogal eens wat. Iris zit in de organisatie van de 40 mijl van Bru, een zeilwedstrijd met het gezelligste feestje op de haven van het jaar (dat weet ik dan weer.. ). Wij, als bedrijf, zijn dan verantwoordelijk voor de bar op de feestavonden. Van champagne inschenken in Oester & Soja naar achter de bar in een tent biertjes tappen. Het is voldoende afwisseling voor ons personeel.

Het event van dit jaar was toch wel de Solvay Sailing Cup. Een 2-daags event voor 120 personen. Vrijdag welkomsdrankje, 2 keer ontbijtbuffet, diner verzorgen en een feestavond. Gaaf, kan ik ook weer van mijn bucket list afstrepen.

Of was dat toch niet het event van het jaar?

Voor Sailor’s Inn zeker wel, maar Oester & Soja heeft een partij gehad van maar liefst 57 gasten. Ja, dat is veel als je met een klein team ( lees : Marco als enige kok met studenten en Fleur als enige gastvrouw met studenten ) werkt.. Ja, hier ben ik het trotst op als ik terugblik. Het was voor Lisa & Nikki pas de tweede werkdag bij Oester & Soja en ze hebben keurig volgens etiquette gewerkt en geen 1 keer hoeven vragen welk gerecht voor wie was aan tafel.

De twee Fashionday’s waren overigens ook weer een succes. Ja, evenementen zijn fun!

Bonje & liefde 

Ja, we kunnen wel doen alsof altijd alles helemaal geweldig is zoals men dat graag op Social Media laat zien. Het is soms maar wat spannend om met je familie samen te werken. Zo hebben Iris & ik ongeveer de hele zomer gezeik gehad met pa over de bloemen water geven. Probleem is overigens opgelost! Er komt volgende zomer helmgras dat wij dan weer met liefde water zullen geven.

2015 wat was je leerzaam

IMG_1049
Sake cursus in het Conservatorium hotel

Wat heb ik afgelopen jaar veel geleerd. Met name over de verschillende soorten Aziatische producten, kruiden en specerijen. Ik wist bijvoorbeeld echt niet hoe een kurkuma wortel eruit zag, laat staan verse laos.

Afgelopen september heb ik een sake cursus gevolgd in het Conservatorium hotel, wat een geweldig product is dat! In 2017 wil ik graag naar Japan op vakantie om een sakebrouwerij op te zoeken.

Wijnen, wijnen, wijnen… Hoe ouder je wordt, hoe meer je drinkt, hoe meer ”verstand” je krijgt van wijn. Mijn absolute parel van afgelopen jaar is de

proeven
1 van de vele wijnproeverijen afgelopen jaar

Charta Riesling van Allendorf , wat een genot in je glas.

Verder denk ik dat je jezelf continu ontwikkeld. Niet alleen in je productkennis maar ook je organisatievermogen, de omgang met je personeel ( zomer’s loopt er een mannetje of 40 rond, is aardig wat ) en natuurlijk het groeien van je bedrijf.

 

 

Maar nu eerst vakantie!

Waar ik dan stiekem ook wel weer een beetje aan het werk zal gaan. Voor mijn blog dan. De reis gaat dit jaar naar Maleisië, Thailand & Singapore. Waar ik alle kruiden & specerijen op wil gaan zoeken, wil weten hoe kokosolie wordt gemaakt en waar ik insecten zal gaan proeven. Oftewel , ik ga mijn smaak verder ontwikkelen en daarnaast natuurlijk ontzettend genieten van zon, zee & strand.

2 reacties op ‘2015. Wat een rollercoaster!

  1. Als jullie je smaak verder ontwikkelen geef je daarmee ja gasten de gelegenheid om dit ook te doen! Dank jullie wel voor alle inzet en vergaring van kennis in de afgelopen jaren. Mooi uiteinde en heel veel succes en fijne tijden in 2016. En…… Hele fijne vakantie.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s