Recept Jan’s Christmas Eccles

In de 10 kersttoppers werden ze al genoemd, de heerlijke smeuïge Christmas Eccles. Bij onze High Tea in Brasserie Sailor’s Inn serveren wij altijd eccles, maar tijdens de kerstdagen maakt Jan ze extra bijzonder door er amandelspijs en noten aan toe te voegen.

Wat zijn Eccles?

Ja, deze vraag heb ik afgelopen week veel gehad toen ik vertelde waar mijn volgende blog over ging. Wat zijn dat nu weer Fleur? Uhmm, het lekkerste wat wij bij onze High Tea serveren (oké, ik geef het toe, ik ben een bladerdeegfreak) ? OK, dat zegt niet zo veel. Eccles zijn eigenlijk niet meer dan bladerdeeg cakejes gevuld met rozijnen en suiker die op hun best smaken als ze net uit de oven komen en nog een beetje warm zijn.

Let’s make some eccles! Wat hebben we nodig?

Recept voor 4 eccles

  • steker
  • korstdeeg plakken
  • 10 gram roomboter
  • 20 gram rozijnen
  • 10 gram amandelspijs
  • 10 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram hazelnoten
  • 5 gram amandelschaafsel
  • geklutst ei
  • 10 gram witte basterd suiker
  • kristalsuiker

De hazelnoten moeten we eerst even roosteren ( 5 minuten op 180 graden )  en pletten voordat we verder gaan. Als ze uit de oven komen leg je ze neer en plet je de hazelnoten met de zijkant van een groot mes tot kleine stukjes.

  1. terwijl de hazelnootstukjes liggen af te koelen steken we het korstdeeg uit met een steker ( doorsnede van 9 cm ), 4 stuks
  2. verwarm de oven op 180 graden
  3. meng de rozijnen, hazelnootstukjes, amandelschaafsel, suiker en boter door elkaar ( bewaar een klein beetje hazelnootstukjes en amandelschaafsel om er straks overheen te strooien )
  4. verdeel je mengsel over de 4 korstdeegplakken
  5. vouw het korstdeeg dicht in een rondje en leg de op z’n kop
  6. maak 3 sneetjes aan de bovenkant met een mes
  7. smeer de bovenkant in met geklutst ei
  8. strooi er wat kristalsuiker over met de bewaarde nootjes
  9. bak ze 15 minuten in de oven

Leuk detail voor tijdens de kerstdagen, strooi er wat eetbare glitters op. Deze heb je in allerlei verschillende kleuren. Op de foto heb ik gouden eetbare glitters gebruikt. 

Kerst in Bruinisse | eerste en tweede kerstdag Christmas High Tea 

SAL-019-kerstflyer-sailorsinn-digitaal

Gerelateerde artikelen: Champagne meets Tomato cocktail10 kersttoppersKerst in Bruinisse

 

 

2 reacties op ‘Recept Jan’s Christmas Eccles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s