10 Kersttoppers

1 OESTERS

De Zeeuwse oester. Een feestelijk product die je op verschillende manieren kunt bereiden, bij ons recepten lijstje vind je een fijne bereiding voor je kerst oesters!

2 BUBBELS

IMG_0341Sneeuwvlokjes in je glas met bubbels? Dat kan! Schenk je glas vol met je mousserende wijn en koop zilversuiker, dit zijn grove zilveren suikerkorrels die gezellig op en neer bewegen op het ritme van je bubbel. Wil je een keer iets anders? Kies dan voor een Lambrusco, een dieprode bubbel en zoet van smaak, deze doet het ook geweldig bij je chocolade dessert!

 

3 WILD

Hert, fazant, wild zwijn of konijn. Wild hoort bij deze feestelijke dagen.

4 STOOFPEREN

Heerlijk bij je wildgerecht, de zoete smaak van een goed bereidde stoofpeer. Ook leuk om als dessert te serveren, doe wat steranijs erbij en serveer het met een bolletje Bourbon vanille ijs.. Loopt het water je al in de mond?

5 TARBOT

Liever vis tijdens je kerstdiner? Kies dan voor Tarbot! In de herfst en winter is de Tarbot op zijn best, het is een smaakvolle vis met een stevige structuur, waar je ook goed bospaddenstoelen bij kunt serveren en een gekoelde rode wijn met aardse tonen, een Pinot Nero uit de Alto Adige bijvoorbeeld.

6 CREME BRULEE

Het leuke van Crème brûlée is dat je hem in alle smaken kunt bereiden, wat dacht je van kaneel?

7 BOSPADDENSTOELEN

Met name de Truffel is een populaire paddenstoel tijdens de feestdagen. Klein budget? Kies dan voor een truffelolie die je kunt kopen in de supermarkt, deze kun je bijvoorbeeld gebruiken om truffelmayo mee te maken of om je carpaccio mee op smaak te brengen. Ga je voor de echte truffel? Dan raden we de wintertruffel aan, o.a. verkrijgbaar bij Cavador ( link website Cavador )

8 COCKTAILS

Geen zin in bubbels als aperitief? Maak een kerstcocktail! Wij serveren in restaurant Oester & Soja ook een kerstcocktail als aperitief, namelijk de Champagne meets tomato cocktail

9 CHOCOLADE

Chocolade saus op basis van je jus bij je Hert, een stroop van chocolade bij je terrine van Fazant, een lopend chocoladetaartje als dessert, chocoladetruffels bij de koffie, chocolade is niet weg te denken in je kerstmenu.

10 CHRISTMAS ECCLES

Lekker voor bij de koffie of thee in de middag, het recept van deze mondvermaakjes volgt a.s. zaterdag. ( link )

Een reactie op “10 Kersttoppers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s